2016. január 9., szombat

Vegyes érzelmekkel indult az első hét

Az év első hetében nagyon nehéz volt visszarázódni az Ünnepek utáni malomkerékbe. Újra korán kelni szinte már sötétben hazajönni...de összességében jól eltelt az első hét.
Vártam már, mert a héten kiderült  kezdhetünk-e január közepén Tb-s lombikkal az Intézetben. Időpontunk szerdára volt a Doktor Úrhoz.
Persze a rendelés egy órát csúszott, így fél hét helyett fél nyolckor kerültünk be Hozzá. Elővette a dossziémat, melyet kihozatott az Intézetből, odaadtam a még nálam levő AMH leletet, majd kérdezte a cukrot az hogy áll.. megmutattam a tavaly áprilisban készült leletet, megdicsért érte. (Gondoltam magamban most a karácsony után biztos nem lenne ilyen fényes)
Majd nézegette az elmúlt időszak zárójelentéseit, lombik kezeléseinek papírjait.. s elkezdte mondókáját.. nem szeretne újabb lombik programot felépíteni, és belevágni amíg bizonyos vizsgálatokkal egy-egy "sötét foltra" fény nem derül.
Mivel 4 gyönyörű szinte átlagon felüli embrióból, jó hormonleletekből, nem lett sikeres program.
És ugye ott van a Beteg Csodababa esete is. És bár megkérdezte elküldtek-e az eset után genetikai vizsgálatra, hát mondtam hogy voltunk tanácsadáson, de nem látta szükségességét ott a Doktor. Elolvasta az akkor kapott papírokat.. s bár nem kételkedik benne DE..
Így nagyon szépen megkér ne kapkodjuk el a következőt, szeretne kérni az Istenhegyi Géndiagnosztikai központban, cytogenetikai vizsgálatot mindkettőnktől.
Szeretne NK- sejt faktor számot csináltatni vmi vizsgálattal egybekötve. Elmagyarázta ez azért fontos, mert az NK-sejtek ha sokan vannak az Embriót (akár daganatnak) idegen testnek titulálják és elpusztítják s így nem jön létre beágyazódás.
Szeretne Immunológiai panelt nézetni, persze gluténérzékenység teszttel egybekötve, és trombophilia panelt mely nézegetve általam sok-sok vizsgálatból áll. többek között véralvadás is szerepel köztük.. és vmi pajzsmiriggyel összefüggő vizsgálat is van benne de nem Tsh és a szokásos pajzsmirigy elemek. Ezekre időpontot kellett kérnem a héten a Podmaniczky utcai rendelőből..erre január 19-re kaptam időpontot, s mivel az Istenhegyin nem kell időpont így egy nap alatt letudom az összes vizsgálatot, majd csak az elkészültükre kell várni max 17 napot,..
Persze minden vizsgálat fizetős alapon működik, melyeknek ára majdnem a 2013-as lombik gyógyszereim árával vetekszik.
De ha ez kell a sikerhez hát legyen.
Ha megvannak az eredmények, és nem látok rajta kiugróan rossz eltérést akkor a februári ciklusom 3-4 napján mehetek a leletekkel és kezdünk. Ebből gondolom újra rövid protokoll lesz. Bár ezt nem részletezte, csak azt, hogy a kollégáknak leírt mindent a kezelő lapomra.
Vegyes érzelmek kavarogtak bennem mikor kijöttünk Tőle, Én bíztam Benne hogy jövő héten ha megjön kezdhetünk.. de annak viszont örülök, hogy még alaposabban körül akarja járni végre Valaki ezeket a dolgokat, és nem hajszol bele csupán a pénz miatt egy újabb kudarcba.
Remélem nem derül ki semmi olyan melyet ne lehetne kezelni, vagy mellyel a sikeresség múlik. Így most kicsit a szervezetem vissza kell terheltetnem a gluténes élelmiszerekre.. bár az ünnepeket után ez nem lesz túl nehéz feladat, és úgy hogy elég laza volt a diétám mostanság.
De kíváncsi leszek az eredményre.
S itt megfogalmazódik bennem, hogy lehet anno azért jött Picicsoda mert keményen tartottam a diétát..mert a rejtett glutén érzékenység is immunológiai betegség és bizony megemeli az NK sejtek számát, amik a méhben a magzatot idegenként kezelik..
Igy lehet ha ez most kiderül akkor kell újabb 2-3 hónap mire a szervezetemből újra ürül a glutén a szigorú diéta hatására és később kezdhetünk, de legalább tudni fogjuk az okokat.
Vegyesek az érzelmeim.. de remélem meggyőzöm magam, hogy így a legjobb, még ha nem is kezdhetek esetleg februárban. De próbálom a pozitív dolgokat bevonzani, hogy nincs baj. A doki is azt mondta hogy ha minden lelet jó lesz, akkor egyszerűen pechünk volt és most sikerülni fog!!!

1 megjegyzés:

  1. Szerintem jó, hogy ilyen alaposan utánajár a doki a sikertelenségnek, ez sajnos nem mindenhol jellemző. Kíváncsi vagyok, milyenek lesznek az eredményeid, persze reméljük, hogy minden rendben! :)

    VálaszTörlés