2014. február 2., vasárnap

Mitévő legyek

Amióta felhívtam az Intézetet időpontért, azon kattog az agyam hogy mitévő legyek ?!
Amin rágódom pedig nem más mint a Fet időpontja.
Ugye azt mondta a telefonba anno Forgács Doktor mikor beszéltem Vele, hogy Tb-s várólistás időpontunk májusra esik, és van 3 fagyasztott embriónk, ez volt októberben.  Sipos doktor azt mondta, hogy a novemberi ciklusban már visszakaphatom a Fagyi embriókat magánúton. Mi azonban vártunk, hátha a kezelések meghozzák várva várt hatásukat.
Egyenlőre azonban a pozitív lelet eredményeken, a jó közérzeten kívül mást nem észlelek. Ezért is döntöttem, úgy hogy februárban kontroll, és mondják el lépésről-lépésre a Fagyasztott embriók visszaültetésének menetét és persze az összegét.
Én úgy gondoltam, hogy márciusban mehet a Fet, csak van egy kis "bökkenő"..
Ugye még tanítok március közepéig. A tanulóim vizsgája március 13-14-én lesz. Hogy lesz-e előtte felkészülési szünetük, mint a másik csoportnak van 2 hét még nem tudni.. a  ciklusom azonban úgy alakul, hogy nem tudom hogyan tudom a márciust kivitelezni.
Sipos doktor ugye azt mondta, hogy spontán ciklus 12. napján találkozunk és kezdünk. Na mármost ha a ciklusom így marad (29. napokkal számolva) akkor a márciusi 12. ciklusnap márc. 10-re esik. Én úgy gondolom, a Fet menetét, hogy 12. ciklusnapon  van az első uh.  , és  esetleg vérvétel . És utána 2 naponta mint a normál lombiknál nézik a peteérést, és vagy megvárják a spontán tüszőrepedést, vagy kapok injekciót és úgy repesztenek programozottan. Normál ciklusnál a hőgörbékből kiindulva a tüszőrepedésem a 12-14. cn. között szokott létrejönni.  Ez azonban március 10-13. közé esik.
Ha programozottan repesztenek, akkor lehet előbb is bekövetkezik. Akkor viszont sanszos hogy március 13-14-re esik a beültetés időpontja. (ugye a tüszőrepesztéstől számolva 24-36 óra).
Akkor van azonban a tanulóim vizsgája, és valószínű hogy Nekem is részt kell vennem benne, ott kell lennem Velük.
Ezt hogyan fogom kivitelezni? Vagy ha nem lesz szünet hogyan fogok az uh-ra eljárni?
Ha viszont nem megyek márciusban akkor csak az áprilisi ciklus marad.. és ha netán nem sikerül a Fet, vagy nem ébrednek a fagyibabák egyáltalán mehetünk-e már májusban Tb-s alapon? Vagy ha nem mehetek májusban mert a két beülti között ki kell várni a 3 ciklust akkor mikorra kapok új Tb-s időpontot? Én nem szeretnék újabb időpontra egy évet várni!
Ilyen és ehhez hasonló kérdések kavarognak a fejben napok óta! Mitévő legyek?
A párom azt tanácsolja, hogy ha ennyire kiszámíthatatlan lesz akkor ne vágjunk bele várjuk meg az áprilisi ciklust. És szerinte különben is mire izgulok ennyit mikor még azt sem tudom hogyan fog zajlani mit fog mondani Forgács Doktor a konzultáción!
De mitévő legyek?????


6 megjegyzés:

  1. A fagyastrott embriók visszaültetése történhet tb-re (az 5 alkalmoból) vagy ki is lehet fizetni a transzfert. Pontosan nem tudom mennyi, mert intézetenként változik, de úgy rémlik néhány tízezer forint és így megmarad a tb támogatott alkalom. Így ha netalántán nem sikerül akkor következő hónapban lehet lombik tb-s alapon.
    Ha ilyen húzós a márciusod, szerintem is inkább várd meg a nyugisabb áprilist.

    VálaszTörlés
  2. 60000 a Kaáliban, 100E a BMCben, tehát e körül lesz Nektek is...
    Visszateteted áprilisban, és ha nem sikerül, akkor a következő ciklussal meg kezditek az új stimulációt oszt jónapot. A TB-s támogatások közt kell időnek eltelni, ez nem befolyásolja a fizetős FET-et.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm lányok. Tavaly 100 ezer volt a fagyitranszfer plusz gyogyszerek. Az iden nem tudom hogy akakulnak az árak,mert a konzi dij már emelkedett...

    VálaszTörlés
  4. Csak stimuk kozott kell varni 3 honapot. A fagyi utan biztos lehet rogton lombik, de remeljuk nem kell majd. En is mindig sokat szamolgattam, nem csodalom, hogy kattog az agyad.

    VálaszTörlés
  5. sokszor nagyon nagy dilemma összehangolni a testünk természetét, a teendőket, az orvosok idejét... nem könnyű. nem tudnád a helyettesítésedet megoldani márciusban azokra a napokra?

    VálaszTörlés
  6. Szia Rena! Így elsőre párod tanácsára hallgatnék.Főleg, mert mégsem tudsz teljesen a testedre koncentrálni, állandóan azon aggódnál hogy jön ki a lépés. Én is ilyen vagyok. Bár kérhetsz egy konzi időpontot is a dokiktól, és megbeszéled velük, hogy mi az egyes variációk lehetséges következménye? Merthogy a legjobbat szeretnéd kihozni ebből, és ez az ő érdekük is.
    Aztán ki tudja, lehet a ciklusod egyszer megviccel, és már teljesen más napon lenne az a bizonyos Fet.

    VálaszTörlés