2013. december 1., vasárnap

Talán jó felé haladok

A héten sok-sok minden történt. Olyan dolgok és események, melyek lehet más megvilágításba helyeznek dolgokat, tolnak eseményeket.
A hét eleje nem indult fényesen... minden évben Egyesületünk szervezi a Karácsonyfa állítást a Falunkban, embernagyságú betlehemmel és iskolás-óvodás műsorral, forralt borral és meleg teával. Eddig mindig sikert aratott.
Ebben az évben kitalálták, hogy nem lehet az érdem egyetlen egyesületé, ezt közösen a többi egyesülettel karöltve kell csinálni... megbeszélések követték egymást.. az idősek egyesülete elkezdte önálló szervezkedését melyből jó nagy kalamajka alakult ki. Ezét a Tesületi ülésen kértük had legyen az utolsó 10 perc a miénk, hogy tisztázzuk a dolgokat. Meg is kaptuk ott is volt a Bizonyos egyesület vezetője, mely közölte Velünk, hogy az elmúlt években nem csináltunk egyebet csak a kisebbséget és a kilátogató lakosságot itattuk... na ezen felhúztam magam.. mert oké hogy csináljuk közösen, de könyörgöm ha Valaki kijön ellátogat a rendezvényre vagy netán reggel óta ott fagyoskodik, hogy a betlehem délutánra elkészüljön had engedje már meg magának hogy igyon egy pohár forralt bort.. na ezen ment a vita rendesen... nem értek Velük egyet, ha így gondolják miért szeretnének csatlakozni a rendezvényhez...
Ez nem igazán tett jót stressztűrő képességemnek, hazaérvén ettem aszalt gyümit amit a Candida és a cukortartalom miatt eddig nem mertem. De most jólesett.
De másnap mennem kellett vérvételre a jövő heti kontrollhoz.. és Boldog vagyok mert bár az éhgyomri cukrom nem lett a legjobb (gondolom az elfogyasztott gyümi és a késői vacsora miatt) de a többi értékem javult, két hónap alatt és úgy hogy a gyógyszert nem szedem mellé..remélem a doktornő is így látja majd!!!






A héten közben kaptam egy ajánlatot. A helyi közmunkaprogram keretein belül elvállalnám-e a jelentkezők oktatását a hulladékgazdálkodás tantárgy keretein belül. Mivel 3 évig a szakmában dolgoztam, és a pedagógusi végzettségem jó lesz mellé.. ez december közepén kezdődik és március végéig fog tartani. Minden nap.. biztos nem lesz könnyű de elvállaltam. Jó kihívásnak tartom, hogy saját tanóravázlattal, Önállóan felnőtt embereket oktassak.
S mivel ez minden napomat leköti majd, a jelenlegi munkám mellett.. így nem biztos hogy reális esélyt látok a januári induláshoz. Lehet hogy márciusig hagyom a természet had tegye a dolgát. Élem életem, és belefolyok a mindennapokba. Nem érzem tehernek és hogy sürgetnem kellene az időt, jó most így.
De azért motoszkál még bennem, hogy mit mond szerdán a doktornő!! Még meglátom, de úgy érzem jó felé haladok.

4 megjegyzés:

  1. jó lesz a munka!! :) azt szeretném megkérdezni, hogy milyen szert szedsz a cukor és inzu szintre és mennyit és mikor egy nap?

    VálaszTörlés
  2. Martina jelenleg semmit nem szedek Rá! Azt a táplálékkiegészítőt szedem melyet a természetgyógyász javasolt. Energy cég termékei Renol csepp napi 2x5 csepp és Chlorella algakapszula, mellett megy a D-vitamin (melynek eredményére még várok), és dr, Hummel microrostos gél már csak napi 1 kanállal.
    De most 1 hét szünet következik, mert 3 hetente kell 1 hét szünetet tartani. Illetve nem tudom kapok-e szerdán másfajtát!

    http://www2.energy.sk/hu/vyrobky/Zoznam2.asp?druh=1

    http://www2.energy.sk/hu/vyrobky/Zoznam2.asp?druh=15

    De ugye ezeket elméletileg személyre szabottan kinek mire van szüksége ajálja!

    VálaszTörlés
  3. Szerintem a cukrod nem éppen jó... A terhelésre normális esetben szép gőrbét kell leírnia, nem pedig csökkennie kellene. A 60 perces inzulin az éhgyomrihoz kèpest magas, és a 120 perc esnek pedig vissza kell mennie az éhgyomri közelébe. Én kb ilyen értékekre kaptam először metformint.

    VálaszTörlés