2013. március 18., hétfő

Hogy teljen az idő.. horgolás bűvöletében

Már napok óta a google-ba egyetlen egy kifejezésre keresek "szakirodalmat". Amigurumi.. ez egy japánból induló horgolási fajta. Alapja a teljesen egyszerű rövidpálca horgolás,  apró és nagyon édes állatok, gyümölcsök, virágok horgolhatók a leírások alapján.
Csakhogy a leírások nagy része angol és japán. Ezeket fordítgatom hellyel-közzel sikeresen. Az első ilyen állatkámat sikerült röpke két nap alatt összehorgolnom. Egy édes viziló formájában, nagyon tetszik.. már kinéztem a következőt egy cuki teknősbéka formájában, mely útmutatójának megfejtéséhez biztos kell egy nap legalább. De így eltelnek a délutánjaim.
 Bár remélem nem sokáig telnek így, mert a mai nap bejelentkeztem a munkaügyi központba ahol az ismerősöm egy e-mail címet adott kezembe, hogy van egy ügyvédi iroda ahová adminisztrátort keresnek. Hazaérkezésem után azonnal küldtem az Önéletrajzomat, és jött is a válasz szinte azonnal, hogy holnap várnak délután személyes interjúra.
Most próbálom magam rendbe hozni  mert a hétvégi ünnepségen sikerült egy kis náthás nyavaját összeszednem Így a mai angol oktatást is ki kellett hagynom.
Így a szakadó hóesésben, takarókkal beburkolózva meleg forralt bort szürcsölgetve kezdek Neki a horgolási útmutató fordításának,csakhogy itthon teljen az idő. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése