2014. február 20., csütörtök

Mennyi? Hogyan? Miért? Mennyibe kerül?

Körülbelül ilyen sorrendben tettem volna fel tegnap este a kérdéseimet a Forgács Intézetben, ha csak Forgács Doktor mindegyikre kielégítő választ nem adott volna mielőtt kérdezhettem. Szerintem már az évek és a rutin tudatja Vele, hogy azokban a párokban akik először állnak Fagyasztott transzfer előtt milyen kérések fogalmazódnak meg.
Mikor hellyel kínált megkérdezte, hogy "ismerős" és a székre mutatott ahova helyet foglalhattam. Mondtam, hogy már igen.
Elővette a dossziénkat, és kérdezett, megnézte az előző kezelési lapot..  Először is azt, hová tettem az augusztusban beültetett csodaszép embriót? (mosolyogva és könnyedén).
Közöltem hogy nem tudom, persze mosolyogva, nem volt bennem harag vagy rossz érzés.
Elmondtuk, hogy a március végi, április eleji ciklusban szeretnénk a Fagyasztott embriókból legalább egyet visszakapni.
Mint aki tudta mi következik , elővette az adminisztrációt, közölte hogy 3 gyönyörű embriót fagyasztottak külön-külön.  Mondta és közben írt a dosszié lapjaira.
Spontán ciklusban szeretné visszaültetni a Babát.. semmi hormonkezelés és gyógyszerek sokasága. Azt mondta ez a legideálisabb. Így tudjuk a legtermészetesebb közeget megteremteni.
A kiválasztott ciklus 10-11-12. napja körül kell először mennem uh-ra. Nem kell korán reggel elég 10-11 körül. Majd uh-al megénzi a tüsző/tüszők állapotát. Ha a tüsző eléri a kívánt 18-20 mm-es nagyságot, akkor Ők ott a helyszínen adnak Pregnyl tüszőrepesztő injekciót. Megvárjuk a 36 órát és utána számolva 5 nappal megtörténik a felengedett Embrió beültetése. Azért 5 nappal, mert 5 naposan lettek fagyasztva. Az 5. nap reggelén kell 9 felé telefonálni, felébredt-e a Kicsiként. Ha az első ébresztés nem sikerül, jön a következő Embrió.
Addig próbálkozunk Fagyibabákkal amíg vannak, a normál stimulált lombik csak utána jön..
De azt mondta, hogy a sikeres felébresztési ráta több mint 90%-os az intézetben.
Megint csak egy Babót ültetne vissza, nem szeretne ikreket. Bár mondta hogy most lett egy hármasiker párja, két beültetett Embrióból.. szóval semmi nem lehetetlen.
A beültetést követően pedig csak utrogestan kapszula megy, a méhnyálkahártya támogatására. 
Azt mondta ennek sikerülnie kell!!
Kérdezte az Inzulint, vittem és mutattam a leleteimet, hogy mennyit javult az értékem az életmódváltással és a diétával gyógyszer nélkül. Megdícsért, és azt mondta csak így tovább. A leleteimet pedig elkérte és elrakta. Kikötötte, hogy a diéta mellett fogyasszak sok fehérjét, és kezdjem el szedni újra (ha nem szedem ) a terhesvitamint.
Ezzel átadott Ibolyának. Ibolyával még beszélgettünk egy kicsikét, Ő a lelkemre kötötte, hogy ezalatt a 3-4 hét alatt próbálok hízni egy kicsikét, és hogy szedjek vasat. Az algakapszula szedését nagyon jó ötletnek tartja Ő is hisz benne, és vár Vissza március végén.
Szóval boldogan hagytuk el az Intézetet, hogy hamarosan jövünk.
Most viszont várom a mensit, de nagyon, hogy márciusban mielőbb mehessünk. Lassan az oktatásom vége is körvonalazódik, csak egy baj van Vele, hogy még a decemberi bérünket sem fizették ki. Még mindig a papírok tömkelegén, a nyilatkozatok leadásán lovagolnak, melyek a bérszámfejtéshez kellenek. A héten már írtam panaszlevelet is a Megyei Munkaügyi Hivatalnak, illetve a Budapesti KLIK Intézetnek. Mert az már nagyon idegesít több kollegámmal együtt, hogy más Intézmény által szervezett képzésben résztvevő oktatók, már a januári bérüket is megkapták itt még a Decemberin is ülnek még és kifogásokat keresnek a telefonba, hogy miért nincs még a számlán. Mikor a megállapodásban foglalt fizetési határidő lassan egy hónapja letelt.

3 megjegyzés:

  1. Szia Rena,
    Drukkolok majd nagyon. Jo hogy termeszetes ciklusban ultetik vissza (nalunk sajna ezt nem lehet) en is ebben hiszek.
    Jaj mar akartam irni ugy csodallak hogy ezt a rengeteg eletmod-etkezes megszoritast be tudod tartani.
    Mi az algakapszula? Mire jo?

    VálaszTörlés
  2. Én ezt a terméket szedem, mert ebben nincs glutén itt sok mindent leír az algáról!

    http://www.energy.sk/hu/menu_x829x.asp

    De van másfajta is:

    2.energy.sk/hu/vyrobky/Zoznam2.asp?druh=15

    http://www.joegeszseget.hu/sanct-bernhard-spirulina-alga-kapszula-360db

    VálaszTörlés
  3. A FET-hez drukkolok, de a munkahely nagyon gáz. Jól tetted, hogy írtál panaszt!

    VálaszTörlés