2013. szeptember 24., kedd

Amit még a test mutat

Ma voltam a Homeopata szakorvosnál. Egy végtelen egyszerű, jóindulatú Hölgy. Beinvitált rendelőjébe, és elkezdtük a beszélgetést. A beszélgetés és kezelés ideje alatt a párom is végig jelen volt.
Elvittem a leleteimet a régebbieket és a most készített IR leletet is. Nagy vonalakban elmondtam, hogy mi a rövid történetünk, miket diagnosztizáltak már eddig.Mi derült ki a tavalyi műtét alatt.
Elővett egy magazint a fiókjából, és megmutatta benne az endometriózist. Azt mondta hogy sajnos ez az egész testben jelen lehet, most lehet hogy a hasfalban levő problémát vagy annak egy részét orvosolták, de korántsem biztos hogy ezzel pontot tehetünk a végére.
Először is az okot kell megkeresnünk, hogy mind az endo mind az Ir mitől alakultak ki, mi vitte rá a szervezetet, hogy a petevezető elzáródott legyen..
elővette Szendi G. könyvét a Paleolit táplálkozásról, azt mondta nem kell feltétlen mindent készpénznek vennem amit leír, de az Inzulinról szóló részt olvassam el, mert az úgy ahogy van igaz. Figyeljek oda az ételek GI értékére. Azt sem nézte jó szemmel hogy szénhidrát fogyasztását javasolta a diabetolgóus, de a GI értékekre nem tért ki különösebben, pedig talán sokkal fontosabb mint a ch mennyisége főleg Ir és cukorbetegség esetén.
Szóval a táplálkozásomon kell erőteljesen javítanom. Közel egy óra beszélgetés után, megkérdezte hogy megpróbálkozom Vele egyedül és ha úgy gondolom visszajövök hozzá, vagy megengedem hogy Mora terápiával feltérképezze a szervezetem."Mora terápia, mely a szervezet aktuális energetikai helyzetének feltérképezésére és az energetikai viszonyainak harmonizálására szolgál."

 http://www.mora2000.hu/gyogyulas/index.php?id=42&langid=9&tipus=oldalak

Úgy voltunk Vele a párommal, hogy bajom nem származhat belőle hát legyen.
A talpamat először szabaddá kellett tennem, majd mindkettőt egy lemezlapra rátenni, a kezembe pedig két "vezetőt" fogni. Ezzel így bemért valamit a szervezetemben.  Majd mondta hogy adjam oda a bal lábamat és akupunktúrás pontokon beméri az ott sugárzó energiákat. Megfogta a lábam és közölte hogy a Vesénél biztos bajok lesznek, mert jéghideg a lábam, egyrészt a helytelen vérkeringés miatt.. mondtam hogy világ életemben ilyen volt a lábam.
Majd következett a kéz, ott is különböző pontokon próbálta hol a legerősebb az a szint ahol mérni tud. Végül elkezdtük a kezelést... Végigmentünk sok mindenen..Sok mindent nem is értettem, csak azt láttam, hogy egy-egy testrész, akkor jó ha a műszer 40 felett jelez és sípoló hangot ad.. Hát jelzett az így is-úgy is. De a legrosszabb, hogy amikor odaért hogy gluten iszonyat kisípolt a gép. 5-ös értéket tudott mérni Vele csak azt is úgy hogy nagyon rányomta a tollszerű műszert az ujjamra. Azt mondta ekkor hogy akár itt be is fejezhetjük az egész mérési folyamatot, mert rejtett gluténérzékenységem van. Amiből magyarázható az IR és a többi probléma amit magammal cipelek lényegében.
Tehát itt jön megint a táplálkozás, meg kell tanulnom gluténmentesen táplálkozni...
De hogy ez ne legyen elég mentünk tovább szépen sorjában. Már meg sem lepődtem mikor legalább 7 fajta Candida baktériumot is kórosnak talált. Tehát itt még  a Candida diéta is képbe jön.. Azon pedig már hogy a sejtjeimet körülvevő kötőszövet ph értéke 5,5 lett 7,5 helyett már meg sem lepődtem..
Befejeztük a mérését..szomorú voltam. De azt mondta ne legyek most legalább fény derült arra a rejtett dologra ami valószínűleg az egész galibát okozza a testem szinte minden tájékán. (hiszen hiába szedem a vitaminokat azok mérése folytán a béka segge alatt vannak.. És minden szerv ami a hasban található.. (lép, bélflóra, vastagbél.. méh fal, petefészek..)
Ezért Ő erőteljes táplálkozási sémaváltást látna jónak.
Azt javasolta, hogy mivel a szervezetem szinte csak a létfenntartásért küzd, ezért sajnos nem tud egy pici életkét felnevelni.. arra már nem jut energiája. Valószínűleg ezért nem lenne sikeres most egy következő lombik sem.
De ha ezeket a problémákat megpróbáljuk helyre rakni, akkor 50% eséllyel indulhatunk a következőn. Kérdezte mikor tervezzük, vagy lehetne újra próbálkozni. Elmondtuk a lehetőségeket, és azt tanácsolta, ha több esélyt szeretnénk adni magunknak és a Babának akkor várjuk ki a legalább 3 hónapot mint ahogyan a Tb-s lombiknál is előírják. És egy Decemberi-januári időpontot ideálisnak tartana.
De hogy addig se tétlenkedjem, a kezelés lépcsőfokai:

1. Lúgosítás: erre kaptam lúgosító cseppet, és kapszulát 1 hónapra elegendő mennyiségben
2. Béltisztítás: (ez a lúgosítással együtt megy:) itt kell a Candida diéta és a Glutén diéta betartása, e mellett dr. Hummel mikrorostos géljét kell innom, valamint Aranymozsaras szelén és Cink bevitelét javasolta.

ezek után októberben konzultálunk meglátjuk hogyan haladtunk..
 3. Vese körüli problémák helyrerakása
4.   Máj problémák
5.    itt jöhet szóba az inzulin és az endo ezt majd meglátjuk a kontrollok folyamán.

Tudtam hogy nem vagyok egyszerű eset, de hogy ennyire ne legyek.. most áshatom bele magam egy új táplálkozási formába, aminek a tartása nem lesz egyszerű.
De ha mélyen magamba nézek, akkor a candida a glutén tünetei jelentkeztek már nálam jó régen, csak soha nem tulajdonítottunk neki nagy jelentőséget, és ahogy Ő fogalmazott mindig elnyomtuk valami azonnal ható gyógyszerrel vagy más kezeléssel. De magát az okot nem szüntettük meg és nem kereste eddig senki. De a Test jelzett

1 megjegyzés:

  1. Rena, ne törj le semmiképp, jó lesz ez a diéta, hidd el! Én csak ajánlani tudom, annak ellenére, hogy azért akkora javulást nem tapasztaltam, bár ezt inkább a sövény műtétemnek tudom be. Viszont baromira élvezem, hogy azt eszem, amit akarok, mert mindent, de mindent meg lehet glutén mentesen is főzni, sütni. Csak kicsit macerásabb, drágább. Szóval fel a fejjel, jó lesz ez ;)

    VálaszTörlés